22 maj 2008

Le Toupé

Klockan 20:33 kommer solen runt stora trädet och sprider ljus. Ted poserar.

Ikväll blev det en sväng i mitt kvarter. Ted vågade sig hit från Gamlestan och Fredrik ända från Masthugget. Upp till Delsjön begav vi oss.

Le Toupé är ett klassiskt problem av en klassisk man. Dess läge lite snett bortom den sedvanliga boulderrundan håller trafiken nere och ofta hinner naturen strö grönt över de goa greppen. Denna afton var den däremot ren och upptickad. Historien bakom namnet är kort och belysande. När Sparky borstade av problemet så lyckades han lyfta av toppens mosslager i ett enda stycke. Kvar blev en skallig bulle i skogen - Le Toupé! Traditionellt toppas problemet ut rakt upp från det stora steget/startgreppet men nu gjordes den med det bra greppet till vänster om den första gastonsluttaren. Möjligen något lättare men bra mycket finare. Ut och gör! [EDIT] Finare är min smak givetvis. Orginalbetan bjuder in till ett hiskligt smearäventyr medan "nya" gör att de sköna sidosluttarna verkligen används så som de ser ut att vara gjorda för.

Kvarteret bjuder på andra gömda problem. Överås Svarta ovanför Överåsparken är en crimpig jävel som inte ger sig så lätt. När vi står där så dyker Bmx-Jon upp. Lite helt otroligt med tanke på att problemet har stått mer eller mindre orört sedan Göteborgskravallerna. Stryk blev det och blod på klippan blev det. Välkommen och på återseende.

--> Jon och Ted väntar på att få smäll på fingrarna.

Inga kommentarer: