19 maj 2008

Almenäs

Jocke klättrar Shit Happens och strax därefter trampar han i bajs. Pontus som är lite av en kännare säger att det är människobajs. Trots en stunds idogt gnuggande mot kvalitetsmossa så försvinner inte den deliciösa doften. Jocke blir arg och till 5.10 R&D skickar han en buggrapport om att stealthgummit verkar suga åt sig dåliga dofter. Platsen är Almenäs och förutom Jocke Thåström och Pontus Gårdinger så rynkar även Ted Danson, Johan Wolfgang von Goethe och jag, till dagen under namnet Rimjob, på näsan åt le bouquet.

Första gången för Johan och mig och spända på vad som väntar tutar och oroar vi oss mot Borås. Varannan kilometer regnar det, en kort skvätt och sedan fint. Och så fortsätter det under en stund när vi är på plats, dock aldrig så pass att det äventyrar sendningen. Temperaturen ligger på sticky 6-7 grader och det är väl inte fel i slutet av maj i en skog som förmodligen kan vara hyggligt fuktig utanför spannet 15 dec – 15 jan. Ja det är till och med lite gnäll på att det är kallt och en och annan åkarbrasa kommer väl till pass.

Den som anar att något inte stämmer så här långt anar helt riktigt. Drygt 190 ord och inget diss av något slag, förutom då att stealthgummi är susceptible to fragrance of shit. Almanäs är riktigt bra. Grym sten, sköna grepp och underhållande problem som lutar åt fel håll. Inte något som en västkustsendare vanligtvis får vara med om. De finns här och där men är då mer som ett exotiskt inslag i en vanlig grå vardag. Lite som att få se en Ferrari lägga lakrits utanför Elgiganten. Ska jag gnälla en smula så är landningarna stundvis något skumkrävande.

Denna gång blev det enbart klättring. Inget scoutande efter nyturer och knappt något borstande alls förutom en och annan uppiffning av igengeggade grepp. Dagens bästa var nog Tuppjuck, snyggt och balansigt och med en hemlig högerbenstwist blev fotmatchningen på sittstarten en kakbit. På Room with a view sjösattes det nya uttryck som SENDIT R&D har filat på den senaste veckan, SSID - Spot or Sweep Inflicted Doubt. Så småningom ska jag lägga in en ful tabell på sidan med rubriken Sendit Innovations and Statements och där ska denna nu gällande term vara med. DAB är för tunt som uttryck och dessutom är det ett märke på halvdan pilsner. Härmed är DAB slängt, bränt och glömt. På Room… kunde dock snart SSID undvikas genom att knuffa undan överskottspads samt att själva movet till läppen gjorde att kroppen knöt sig som vid kaskadkräkning.

En annan idé på innovation, eller vidareutveckling ska jag säga, är att det kan bli tal om fisting av en person som gnälligt låter påskina ett problems vansinniga koppling mellan grad och ansträngning, eller dissar en för 99% gångbar sekvens innan personen gjord minst 10 fokuserade försök. Denna form av spännande skrämsel har i ett initierat skede visat sig effektiv för att locka fram lyckade top-outs, uppskattande ryggdunk och ödmjuka tillkännagivanden av att det inte var så svårt trots allt. Mer glädje och framgång – mindre könsord och motgång. Utvecklingsnamnet är Tioförsöksregeln och kommer snart i en årsbok nära dig.


Inga kommentarer: