30 september 2008

Överraskningar

Hur tänker de?

Spiritualized och Mogwai + sköna The Twilight Sad blir svårt att få ihop för en göteborgare med aptit för larmiga gitarrmattor. Det går inte att utesluta Rockcity i en turnéplan! Åker inte till Stockholm för travel is dangerous. Hit med Mogwai! Sendit topp 10 toppas förövrigt av Scotlands Shame med lågmält spanskt chatter:Späckad höst för övrigt. När musiken kommer så kommer allt på en gång, t.ex krockar Built to Spill med M83 den 12 okt. Äta tårta där eller äta tacos där? Livets val är tufft.

Tisdagstanken: Ett firningsankare har sina poänger. Särskilt på klippor vars storlek innebär ett mindre helvete att ta sig ner ifrån. På tapeten är även att berg vars kantnära träd som används som firningsankare förtjänar riktiga ankare. På det populära hyllkomplexet i Tunaberg är träden så pass märkta av årtiondens repskav att denna verksamhet ska upphöra omedelbart. Tunaklubben har tillsammans med Länsstyrelsens borrat och donat för säkerheten, trivseln och skiten. Läs mer om tillvägagångssättet här, samt några imperativ för informations skull. Det hela låter som ett utmärkt initiativ. Det finns dock några aber. I Ohléns beskrivning framgår det att det inte blivit prioriterat att firningsankaren som satts upp även ska fungera som standplats och toppankare, men att det gjorts om möjligt. Räck upp en hand om du vill ha ett nedfirandes replag över dig. Firningspisten bör ligga i ointressant terräng. Och topprepsfästen är av ondo men mer om det någon annan gång.

Du står där på ditt efterlängade on-sightpress. Du har precis fått i en god bit efter en svettig cruxsekvens när du hör något fetto ropa Rep! Du blir så pass besvärad över att få 40 meter rep i famnen att du faller. Ruttet.

Kommer andra populära klättrarberg bli aktuella för liknande åtgärder? Kan det komma en dag där vi kan säga att vi står inför ett paradigmskifte där förstabestigarens attityder kommer att stå sig slätt mot statliga sendardirektiv?

Söndagskvällens överraskning: Gjorde ett försök att skjuta omslagsbilder på Galgberget i lördags. Överraskningen var att det stod 400 ISO i displayen halva dagen. Som upplagt för våldsamma och smaklösa åtgärder i PS. Ja den som är uppmärksam har säkert lagt märke till PS plötsliga närvaro den senaste tiden. Läste någonstans att dagens digitalbilder är gjorda för att efterbehandlas. Blir du irriterad på Lomoeffekter och färgexplosioner så vänta bara tills din Expressenläsande granne visar upp sina PS fixade bilder från årets PBM. Härlig helg för övrigt. Tack för gästfrihet och pepp!


Lina är färgstark på Än du´rå-hörnet 7+/8- trots 30 stegs överexponering. Vad gör man när det inte finns något annat än vita fält?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om bombastiskt gitarr bombardemang är det man gillar, missa då inte Cult of Luna den 19 oktober. Resa slipper man dessutom..

Anonym sa...

Halloj Jimma. Har inte din mejladresss. Skicka den till anders.spang@kungalv.se illa kvickt så får du maskbilder från helgen.

Jimbob sa...

Ah kulturtips. Bombastiskt gitarrbombardemang är inte samma som sak som larmiga gitarrmattor. Cult of Luna har dock sina moment.Klart elakare, klart dystrare. Såg kusinen Khoma. Asbra verkligen.