01 september 2008

En helg i Bohus

Ola spanar in helgens äventyr. Linjen är uppenbar, någon har målat vita prickar på väggen, Intressant klättring med storslagen exponering i övre delen. Perfekt njutbart äventyr för andreklättraren (märk att andreman är en gammal benämning på den som klättrar tvåa i ett replag. Numera brukas benämningen endast av hårda instruktörer som pratar robotspråk). Vad heter turen?

Ola på Sitta i skiten 6+, Jimmy på Ärtskidan 6 & Mackan stirrandes på Lasserisset 7+

Kolla in Walkers sida.

2 kommentarer:

Jonas Paulsson sa...

Mors,
Om jag inte minns fel så är den prickade linjen en gammal tur som Liliemark gjorde för länge sedan. Mer nyligen har Geir Arne Bore gjort några leder så samma vägg, men jag minns inte hur många och var de går.
Kul att ni testade turerna på Norra Ulorna. Sitta i skiten blev av någon uppgraderad till 6+, den ska vara 6 (max) enligt mig. Vad tyckte herrarna på bilden? Klättrades det några fler turer på Norra Ulorna? Vore skoj att höra synpunkter, bra som dåliga.

Jimbob sa...

Fina turer på norra! Kan nog hålla med om 6:a men då når jag juggen på slutet utan ansträngning. 186 och +16 hjälper. Gjorde bara de två på bilderna. Den branta i hörnet ser ball ut. Mackan gjorde den tidigare och gav tummen upp.

Prickiga linjen har även gjorts av gbgslynglar tidigare. Mängder med linjer därute... Några ser mossiga ut men det finns väl en drös ground-ups gjorda, alt klättrade för länge sedan. Värt ett besök! Dock är det fågelskydd vår/sommar!!

Go Go