16 september 2008

Mulligan


Henke har precis flashat Estetica 6c vid Branta trappan. Å nu är det min tur. Det ser ut som att greppen är goda, det gäller bara att gå på snabbt ty fotsteg finns ej. Upp ett halvt move sen tjoff å pang i paden. De mindre nogräknade crimparna säger:


-Det är okej med en mulligan.
-Vad sa du?
-Du hann ju knappt lämna backen så det är okej med en mulligan.
-Flashen då?
-Flashen finns kvar *

Jag ser mig omkring och instämmande nickningar möter min oroade blick. En kuslig känsla sprids i min kropp, samtidigt som mörka moln sakta kväver det vackra ljuset. Det blir kallt. Vad är det som händer?

And i'm crying all the time
I have to keep it covered up with a smile
And i'll keep on moving on for a while
But i have a broken heart **

En annan gång under en livlig forumdebatt om bestigningar i dess olika former saknades begreppet pinkpoint. En modernist som förmodligen trivdes med borrade fingerhål hytte med näven när jag påpekade att det är en pinkpoint om säkringarna är förplacerade. Detta as till sportklättrare avslutade dock sin strof med viss briljans – att pinkpoint försvann samtidigt med Think Pinkbyxan ***

Är det dags att rita om världskartan ännu en gång?

* En lätt frisering av ordväxlingen. Flash var det aldrig tal om! Det handlar om att inte behöva ställa sig sist i kön av väntade sendare om etableringen var tafflig eller om det var frågan om SSID. Detta är endast en liten dystopisk tanke. Håll tummarna!
** Broken heart av Spiritualized, som spelar på trägårn 3 nov. Vi ses där.
*** Think Pink finns. Märket har åldrats illa och backas nu upp av soft-porn muzak i Italien.


Och en annan sak:

Henrik: Angående diskussion om att det var bättre förr. Det är svårt att se om du verkligen använde fotöglorna på dina Ron Hills eller inte då du har strumpor på dig. Hyffsad töntstämpel annars. Ett specialscript gör att bilden endast syns när du tittar.


Evinrude aka Duoprop, 5 på Hönö


1 kommentar:

ing sjöqvist sa...

tills motsatsen är bevisad så hävdar jag att jag aldrig använde fotöglan på mina Ron Hills. strumporna får jag dock erkänna. har man fått sin skolning i skottland så var de lika sjävklara som vänstervarvet i speedway.