26 juni 2008

La Moda


Klättrare är angelägna om att trivas i sin klädsel medan de ägnar sig åt sten. Så varför finns det då inte någon trendblogg på temat? En liten check på några sidor och sendit begriper varför, alternativt har sendit ingen koll på vad som är kutym vid klippan. Funktion och stil är inte alltid överens men det beror givetvis på vem man frågar. Området klättermode är extremt uppdelat, på ena sidan tuffa blockklättrare i jeans som är ärvda av de som var före (sk8are, alkisar, John Gill, Micky Rourke mfl) och på andra sidan fältmässiga tradklättrare som behöver corduraförstärkta knän och naturnära färger. Däremellan finns diverse chonglers i bekväma material som inte är klätterspecifika utan ser bra ut (kanske) både på yogapasset, Voodoo, Ragnildshaka och Hooka Hey.


1. Rövkortisar från H&M. Två fickor och en myntficka fram. Grenhöjd fram 20,5 cm och innerbenslängd 4 cm i stl 38. Lätt stretchig denim. 198kr. 2 Enfärgad, FIA-godkänd sendaroverall. Ett måste för den seriösa slabbklättraren som gärna går på en bit över paden. Tre-lagers. Snygg och behaglig till ett bra pris. Elastisk runt armhålan, för bättre rörlighet. Tillverkat i Nomex. 4325kr Trendab Motorsport. 3 Prana Cruzer pant. Mångsidig i ekologisk bomull med en touch av spandex för graceful performance. Ett måste för den som saknar grötbyxan från lumpen. 675kr på Addnature.com 4. Byxa i vid modell med hög midja. Rynk fram, vita dekorstickningar och brett uppvik. Hällor med dekorationsknappar. Av tunn bomullsdenim med tvätteffekter! Klockrena med blommig skjorta och Led Zeppelin i lurarna 299kr Ellos. 5. Vita birafettojeans. Rak femficksmodell med normal midja. Twill av 98% bomull och 2% elastan. Given byxa för den provokativa inomhusklättraren. 249kr Ellos 6. Marmot Crestline. Capribralla för damer med arslesinslag i följsamt material. 479kr på Addnature
7. Klättermusens
Mithril, originalet bland arslesbyxor. Fungerar i en mängd situationer förutom på skotertappen i Hemavan. Passar den som tycker om att använda fritidskläder. 1799kr på Addnature.

Bilder från Addnature, H&M, Ellos och OMP.

2 kommentarer:

Bruno sa...

Bra inlägg! Ser fram emot mer mode. Har slipat ett tag på ett inlägg om just klätterbyxan men det kan jag ju fimpa nu med gott samvete.

Klättermusenbyxan borde bannlysas utanför fjällvärlden. Att de kostar 1800 är inget annat än ett hårt slag i pungen för att se ut som en friluftsprylsnubbe.

Anonym sa...

Bra inlägg, dock saknas några givna styreotyp/tidsålderplagg nämligen frassebrallan, de där mönstrade baggybyxorna i gardintyg.

Och var är spandexen? Visst, ovanlig, men alls inte helt utdöd..