09 oktober 2008

Slabbdyno, Buel & Kultur III

Begreppet Slabbdyno har varit på modet ett tag nu. Inte som ett namn på ett specifikt problem, mer som namn på många problem av samma sort -mindre brant vägg med hopp från grodposition (oftast som alternativ till kass teknik). Det intressanta i sammanhanget är den transformation slabben genomgått. Förr var slabben en slabb, nu är slabben till och med överhängande på sina ställen. I Gbg´s repguide har detta förekommit sedan den blev orange, större delen av Utby och Fjällbo är svaaktigt. Säg det till din polare som precis backat av Mircas. Roten till slabbdynon finns hos crimp. Den före detta slabbfalangen där undertrycker sin lust för överhäng genom att tilta gränserna för slabben. Att inte erkänna sportfettot i sig är att fösa problemen framför sig.

Ola tror han är hemma på Buel, Brattås. En slabb utan dyno.

Att inte sportklätterlägret anammat slabbdyno är förvånande. De brukar av tradition göra sig lustiga över alla tradtomtar som kämpar för livet på facila sprickor. "Friends don't let friends climb slabs" var ett populärt uttryck för 15 år sedan, texten kunde t.ex. läsas på en plyfaskiva nedanför branta Råsklippan. Vem den riktade sig till är oklart, det hade varit bättre om den låg klippan vid svaiga Silverberget. Men de hade väl fiender så det räckte. Och små kritpåsar. Raz repeterade förövrigt Chasing the dragon 8a i Mellby helt nyss. Numera med stor kritpåse. Grattis till Stefan, och till Lill-Mangan som ser ut att få behålla sina 1000 poäng.

8as rulle om Varianthysteri var droppen. Numera anser jag att klättrare är precis lika töntiga som geocachingtöntarna. Det var på tiden antar jag. Vore helt åt skogen om jag bara antar att alla på spårvagnen ser mig som en cool sendare där jag står med pad och teleskopskaft med fastskruvad tandborste, beredd på att gnugga nyturer.

Kultur III

Låtar som får mig att hoppa på förfesten är inte alltid lämpliga. Ett bra skruvat exempel är Sleater Kinneys stänkare The Fox. Väljer en annan låt nästa gång.

Veckans lista: Mogwais The hawk is howling, Shearwaters Rook & Dungens 4.

Veckans örhänge: Mc 900ft Jesus


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det ska nog gå att skutta på den där också.

Jimbob sa...

Om ett par timmar får vi se.