30 april 2008

Vi drar till Amundön istället

Ola hade scoutat några linjer i Årekärr och vi drog dit. Pulsen stiger lätt när vi står under ett face med lister och slopiga rails. Vi höjer ögonen och vi ser hur vi biter ihop och eventuellt flaggar med vänsterbenet när vi tar oss till sidcrimpen 2 meter under toppen. Crimpen är usel och slopern till höger likaså. 2 meter återstår. Blankt. Möjligt omöjligt. Går kanske att hoppa. Stenen är trots allt inget vidare och vi slutar drömma. Vi drar vidare. Turbo Hasse har gett oss en skattkarta med ett kryss på. Finns ingen i historien som lämnar ut en skattkarta som leder till guld. Det värde vi finner är löst, värdelöst. Trots några upplysande samtal om var fan linjerna ligger så går vi bet. Det finns saker men idag var de inte på plats.

Vi sätter oss i bilen och plockar några fästingar. Garvar lite åt den klassiska historien om hur det kom sig att Lille-Lars blev stående framför en 3 metersvägg utanför Vargön med fullt rack och minst 60 meter rep. För det tipset är han evigt tacksam.

Vi avslutar dagen på Amundön. Det finns en god anledning att åka hit. STENKVALITETEN! Inget ställe för höga poäng men väl en god stund på en handfull fina problem och den absolut skönaste stenen i stan. Stenen i sig gör att problemen får minst två stjärnor.

Bildsvit: 1 Ola på fina enmovesproblemet Ingers Slabb. 2 Ingers Hörn är ett as. 3 Yes! Jag har Prostataproblem.

28 april 2008

Summer fun

Ja då var det sommar på riktigt. Den druckne åldersmannen på bänken skålar och önskar skön sommar när jag makligt cyklar förbi. Jag önskar detsamma och vi växlar leenden. Hans favoritsäsong har bara börjat. Dags att fimpa skinnjackan och lufta sailortatueringen. Säsongen för temperatursensitiva senders fortsätter. Kanske inte på ökända bastubad som Utby, S-Backa och Mellby men väl på öarna. Öarna. Engångsgrill, sjöbris och flipflops.

Sparky som numera har sadlat om till ekologisk agronom firar midsommar på branta sprickan på Rivö. Brant och bästa Bohusgraniten, sunkiga fotsteg och spricka som är inte är något annat än en ren och vacker slopfest. Men den ligger så jävligt till och FA hungriga bor så långt bort. Så måste det vara, för annars skulle the colossal goat fuck under Rabies aldrig ha blivit exploaterat. Eftersom jag representerar SENDIT har jag skyldigheten att bevara auran av coolness. Då är det lämpligt att uttrycka sig utan hänsyn för andras tycke och smak. Sittstartskrux? Blahonga. Ground Control kommer undan. Fin linje.

27 april 2008

Liten Illusion - det hårdkokta orginalet

Under etiketten Action från förr ser vi här ingenjör Strömhäll göra förstabestigningen av Liten Illusion under No Rope Weekend våren -98.
Startskottet för att starta närmare backen och längre in i mörkret var därmed avfyrat på allvar. För detta problem blev det dock helt tvärtom, starten flyttades ut och en smula uppåt. Onda jam - Crafty knälås 0-1

Avd. Kultur:

26 april 2008

In Flames

- Det brinner
- Jaså
- På fyra fem ställen, rätt rejält dessutom. Ser ut som en skogsbrand.
- Få se

Råggan har precis avslutat en epic på Carlsberg och ser då att Utbys finest har tuttat eld på kullen bakom ängen. Kanske var det mopedungdomen som tröttnade på att snurra nollor inför tjejerna och bestämde sig för brasa istället. Råggan kommer ner och ringer SOS men har inget nytt att berätta. Petters polare från Kortedalas brandsläckarservice håller redan på att rulla slang.

S-backa i förrgår. Svettigt. Men idén var god. Kinnarpspojken aka Jonas eller Lillen ska till Fontan för första gången på måndag och då passar det med sluttare och fotarbete. Blev en vända till Gömda där Svaareten passade resans syfte. Inga problem. Ser bra ut inför NesCafe, Buerro Marga och andra klassiska "lätta"...
Jonas visar stil och stoke Ängsareten.

Gillar S-backa, oftast. Men nu var det fiskrens. Skinnet maldes ner och skelettet gav ifrån sig ett ljud som liknar svartatavlangnissel. Obehagligt. Ville testa Le Slabbe du Gömda. Kom ihåg den som fräsig och jag ser att stoket drev mig till att rekommendera 3 stjärnor på GBO när väl den blivit inklättrad. Jag ändrar mig på den punkten. En halv stjärna ska det vara. S-backa är slut för säsongen. Ses till jul.

25 april 2008

Där rök en till

Jag dricker mitt morgonkaffe och ser att Gråzonen 7a+, fd p.36 plan 4 Lillesjö är gjord av Erik H. Kanske en av de snyggaste linjerna i stan. Grattis.

Det var väl det femte projektet på denna plan som löstes. Lillesjötaket, ABC, väggturen på blocket, Mangans arete och Gråzonen. Knepiga saker som, blocket undantaget, ger god luft under fötterna. Snart dags att lista Lillesjös egna Big Four. Enough time to read a orienteringskarta if you fall from the crux för att skoja till det en smula.

Och Walker och Emil gjorde areten i blockkaoset i Fjällbo. Ser svårt ut och landningen lämnar en önskan om att flytta upp blocken på ängen med assistans av denna maskin.

24 april 2008

SENDIT - nu som blogg

SENDIT somnade in för några år sedan för att aldrig mer återuppstå?

En till blogg. Olika posses smyger omkring där ute och skapar, så även från detta håll. Så något matnyttigt ska nog dyka upp. Nya fynd från skogarna t.ex. Eller kort och gott min dagsform av skrivarlust.

Det görs en del nytt. Vårstädningen har varit ovanligt fruktsam. S-backas med omgivning har scoutats av framförallt Hasse och med lite trafik så kan det bli något bra av det, det är trots allt ökänt smuligt och vasst bitvis. Lättillgängliga grader dessutom, med en och annan testpiece inlagd. Framförallt slabbarna Glucifer och Buell i Brattås, de tillsammans med Thörnings på Hönö utgör topp 3 i Gbg i mitt tycke. Inget smul utan kompakt och len klippa. Historien är att Brattås hittades av Joel och Långe Lars för några år sedan men dissades. Hasse jublade dock. Var själv skeptiskt till just slabbarna. Fanns ju ingenting att hålla i och stå på! Borst, borst och det som behövs kom fram. Inte assvåra, runt 6cisch.

Snart Climb In. Eller Climb Out som bummelfolket föredrar att säga. Traditionen lever vidare, tält på ängen, Klättermusenbrallor (Modeblogg: arslesbrallor av rang) i dämpade färger och gaskök. Må vädret var med oss i fyra dagar. 10 grader och sol är önskvärt. Och förbjud topprep på stora väggen. För nu när Climb Out lämnar över till Climb In så vill jag inte trassla in mig i de sedvanliga topprepskaoset på klassikerna. Fällkniv?

Bild 1 Hasse på Basso, Rönnaräcka
Bild 2 Ola på Mogwai, Brattås