09 maj 2010

Medan sambon har syjunta är jag hänvisad till klädkammaren/kontoret...

...eller till att gärna dammsuga bilen då det ligger pommes frites mm under sätena eller helt sonika dra. Väljer så kontoret men inte utan en stor del av syjuntans fikafat. Läppjar ömt i mig 500ml kaffe och klämmer ytterst forcerat fram lite kreativitet - lika forcerat som att dyna från en avig obehaglig position till en tvär och vass annan. Om du undrar så kan jag, på ett eller annat sätt, koppla sendning till i stort sätt vad som helst. Låt mig ta ett exempel:

En välklädd Chief executive officier bloggar om affärer, kvartalsrapporter och en och annan spritbuffé med scandal beauties och kristall. Ett år senare vinglar den f.d chief executive officieren fram, nu nerdressad i nerpissade jeans och sportjacka från Dressman. Bloggen tystnar. -fin-. Så går ett år och den f.d. chiefen drar igång bloggen igen. Innehållet är kopplingar till en busy affärsvärld baserat på minnen och en generellt cool lifestajl. Chiefen är rökt, helt passé, men det som fortfarande spirar inne i cheifen kallas Hopp och Överlevnad eller eventuellt Tänk och Om. Annorlunda perspektiv på upplevelser av vurm och värme. Vill vara en i laget, en skriven sida i ett tidsdokument, en staty på påskön, ett pariserhjul i hamnen.

Jag ser på åtta:anus att Bosma har gjort hårda leder. Ser att Walkers sendarsemester håller tempo. Härnäsets egna Karl Otto Evers visar upp fina Skaftö Beach. Inte ett smack från Climb-In. Fortsätter surfa runt bland div. bloggar, vissa är fryntliga i vårsolen andra vissna i mörkerstrålen. Stannar en stund vid D.Os Bouldergate och längtar till Font, och till min stora förvåning även till gamla actionsfilmer. Ursäkta min kapning av din bild Daniel och men jag bara måste --->

Jag lovade att visa upp nått välklätt. Det kommer det kommer. Men först vill jag passa på att syna några bloggar i sömmarna. På ca 2minuter ser jag en trend att röd t-shirt tappar mark mot vad som tycks var lite mer anti-style, STHMLbloggarna visar på det eller är det att sendarna i huvudstaden är stirriga över att vilja vara först med att breaka en ny stil att det blir en smula rörigt. Här i GBG ser jag att skarfsen är undangömda, tack och lov för det, men att en mössa i stark kontrast mot överkroppbeklädnaden är på gång. Tvärrandigt och rutigt med knappar still going strong. Så även jeans and beanis. En känsla är att sendare är rätt nöjda med det som klär sedan ett par år, små variationer här och där såklart men det är mest små utflykter från en grann baskollektion. De jag pratar om är inte alla. Precis som i övriga världen är det en liten del som verkligen försöker skrida framåt, andra gömmer sig tryggt i jordnära Houdinihoods och grafitfärgade bomullsbyxor. Vad gör jag själv då? Jo jag funderar vidare sedan någon gjorde en oerhört otrevlig jämförelse med TV4s Rikard Sjöberg.

Dagens music video re-make:

4 kommentarer:

Anonym sa...

kreativt nog för att vara njutbart att läsa!

Anonym sa...

Jimbob, nätkåseriets mästare. Storartat!

/FJ

Anonym sa...

Och fin bild på Henke. Har han färgat håret?

/FJ

Anonym sa...

underbart.. tjack o moonshine fy faan vicket party,dratt en hantverkare med araya o prellen hade vart mighty, få dra på gamla vinylen i backen o känna aggron koka....motherfuckinheavy..sparkitup...smörpundet lurar bakom varje hörn