30 september 2008

Överraskningar

Hur tänker de?

Spiritualized och Mogwai + sköna The Twilight Sad blir svårt att få ihop för en göteborgare med aptit för larmiga gitarrmattor. Det går inte att utesluta Rockcity i en turnéplan! Åker inte till Stockholm för travel is dangerous. Hit med Mogwai! Sendit topp 10 toppas förövrigt av Scotlands Shame med lågmält spanskt chatter:



Späckad höst för övrigt. När musiken kommer så kommer allt på en gång, t.ex krockar Built to Spill med M83 den 12 okt. Äta tårta där eller äta tacos där? Livets val är tufft.

Tisdagstanken: Ett firningsankare har sina poänger. Särskilt på klippor vars storlek innebär ett mindre helvete att ta sig ner ifrån. På tapeten är även att berg vars kantnära träd som används som firningsankare förtjänar riktiga ankare. På det populära hyllkomplexet i Tunaberg är träden så pass märkta av årtiondens repskav att denna verksamhet ska upphöra omedelbart. Tunaklubben har tillsammans med Länsstyrelsens borrat och donat för säkerheten, trivseln och skiten. Läs mer om tillvägagångssättet här, samt några imperativ för informations skull. Det hela låter som ett utmärkt initiativ. Det finns dock några aber. I Ohléns beskrivning framgår det att det inte blivit prioriterat att firningsankaren som satts upp även ska fungera som standplats och toppankare, men att det gjorts om möjligt. Räck upp en hand om du vill ha ett nedfirandes replag över dig. Firningspisten bör ligga i ointressant terräng. Och topprepsfästen är av ondo men mer om det någon annan gång.

Du står där på ditt efterlängade on-sightpress. Du har precis fått i en god bit efter en svettig cruxsekvens när du hör något fetto ropa Rep! Du blir så pass besvärad över att få 40 meter rep i famnen att du faller. Ruttet.

Kommer andra populära klättrarberg bli aktuella för liknande åtgärder? Kan det komma en dag där vi kan säga att vi står inför ett paradigmskifte där förstabestigarens attityder kommer att stå sig slätt mot statliga sendardirektiv?

Söndagskvällens överraskning: Gjorde ett försök att skjuta omslagsbilder på Galgberget i lördags. Överraskningen var att det stod 400 ISO i displayen halva dagen. Som upplagt för våldsamma och smaklösa åtgärder i PS. Ja den som är uppmärksam har säkert lagt märke till PS plötsliga närvaro den senaste tiden. Läste någonstans att dagens digitalbilder är gjorda för att efterbehandlas. Blir du irriterad på Lomoeffekter och färgexplosioner så vänta bara tills din Expressenläsande granne visar upp sina PS fixade bilder från årets PBM. Härlig helg för övrigt. Tack för gästfrihet och pepp!


Lina är färgstark på Än du´rå-hörnet 7+/8- trots 30 stegs överexponering. Vad gör man när det inte finns något annat än vita fält?

29 september 2008

Dalle Häller

Henke doppar näven stilfullt inför picknickade senders.

25 september 2008

Mellbyafton

Vädret är så fint så fint och dagarna går undan. Ut vid 16-tiden och sen skoj till halv åtta. Imorgon är det kvart över sju osv. Men mot totalt jävla mörker finns det dock bot. Den moderna sendaren packar ner lampor av fet modishang för ledljus uppåt. Ravekommissionen blir intresserad och sänder ut swatbussen.

Sendit medger blygsamt att belysningentrenden har gått oss förbi. Team Schrimp, Team Climbingpricks och Team Globalburning här alla väl utrustade. I våras när vi hade session i S-backa öppnade Ted bakluckan på sin Ghettocruiser och där låg kabeltjuvens dröm. Lampor, elverk och sladdar i mängd. Fullt tillräckligt för att snabbt sätta upp inflygningljus för heroinchartern från öst.

Vad ska inhandlas? Tips någon?

Pinnen tar åter över presidentskapet i Fists of steel med sin elaganta promenad uppför Instant Classic


Anna toppar ur Pole Position. Starkt jobbat!

Mellby igen! Brandröken sitter fortfarande kvar i sendarbyxorna sedan förra veckans herrmiddag där. Då liksom nu är kvällen fantastisk och återigen väller sendarkänslan genom kroppen. Team Fists of Steel smulade sönder motståndet på Instant Classic vars namn är rätt talande. Några långa nypiga move upp till läppen där stick och beslutsamhet avgör framgång.

Ja där fick då något att läsa Lina!

23 september 2008

Kultur II

Först:
Hanna & Petters excellent adventures. Jag svettas och andas tungt av att följa deras tripp. Jag önskar självklart att jag vara lika tuff. Kör hårt. Jag är stolt över att bo i samma kvarter som er!

Nu:
Upplysningsverksamheten i den goda kvalitetens namn rekommenderar:

Built to Spill, Sticky Fingers 12 oktober kl 20:00. Start till mål spelning av grymma Perfect from now on. Spelar 13:e i Power City å 14:e i Malmö. Hög tid att lära sig älska waxet mao.

...the result is astounding all around. The length of the songs allows the band to create uniquely post-everything mantras, blending psych trances and drones, post-punk airiness and flow, and Martsch's affecting, tender singing and lyrics into a whole...

Är du naturvetenskapligt lagd på gränsen till Lars är det bäst att kolla om detta stämmer.

Inget som helst samband men den är rolig och från en annan värld:

http://pingisfan.blogspot.com/

Dagens

På en bädd av pads och mosade ungbjörkar bjuds en väl tilltagen vägg med mjuka grepp och bra höjd. Överst vilar ett skal av perfekt grepplöst utsteg. Serveras kyld och med fördel till större sällskap.


Den lokala franska kocken petar i maten och hoppas nervöst på ett par stjärnor i guiden.

Om du vill smaka tar du dig till pizzerian nere vid Stensjön. Där i sluttningen ovanför skall du finna. Det finns lite annat oxå, bla en förjävla hal slabb, Dalle glissante och en klurig enmovare, Saindoux från slemmigt sidotag. Inga oerhörda klassiker men ändå.

22 september 2008

Valldasession


En fantastisk helg är till enda. Sendarsäsong innebär att klättring med bling med fördel kan förläggas till sydvänd Bohusgranit. En skön kompromiss av stick och värme. Sticky men inte kallt, varmt men inte hett. Lagom är väl ordet när svala saften smakar lika bra som heta kaffet.

Helgens topplista:

1 En hjälm trattkantareller på nedstigningen från Hallinden som blev till god kvällsmat.
2 En hjälm gula kantareller efter firningen på Vinternberget som blev till god lunch.
3 Oskars bestigning av My Event Horizon.

Förra veckans efterjobbetklättring i Vallda bjöd på munter lattjolajbans och ett klassiskt skav i Det positiva tänkandet anda. Häng med på sendarsession med måbracoacherna Hägg, Sjö & Kvist:




19 september 2008

Night Goat, Brattås


Nöjsam desperation. Kommer nästa sloper att vara sticky eller smulig? Lina på Night Goat i Brattås, S-Backa.

Temperaturen kryper neråt såpass att det är dags att
återvända till västkustens love & hate spot no 1, nämligen det vidsträckta område som kan samlas under namnet Sandsjöbacka. Oftast kallas område för S-backa men Sendbacka, Smulbacka, Sunkbacka, Slopbacka, Stickybacka, Swampbacka, Slabbacka, Specialbacka mm är andra populära namn. Kärt barn har många namn som bekant.

18 september 2008

Klassens snyggaste tjej & Raggarparagrafen


Klassens snyggaste tjej & Raggarparagrafen

En av grundidéerna med bloggen är att leverera information om vad som nytt är. Så här är två alldeles nybakta problem som håller hygglig klass. Klassens snyggaste tjej 6a vid Branta Trappan har ett klurigt startmove å sen är det mest luftigt. Raggarparagrafen 5 ligger 10 meter höger om Milen på 40 i Mellby och har trots skönhet och runda former hitintills varit förbisedd. Slopigt och balansigt i världsklass.

17 september 2008

Eftersendning

Eftersendning i Mellby

16 september 2008

Mulligan


Henke har precis flashat Estetica 6c vid Branta trappan. Å nu är det min tur. Det ser ut som att greppen är goda, det gäller bara att gå på snabbt ty fotsteg finns ej. Upp ett halvt move sen tjoff å pang i paden. De mindre nogräknade crimparna säger:


-Det är okej med en mulligan.
-Vad sa du?
-Du hann ju knappt lämna backen så det är okej med en mulligan.
-Flashen då?
-Flashen finns kvar *

Jag ser mig omkring och instämmande nickningar möter min oroade blick. En kuslig känsla sprids i min kropp, samtidigt som mörka moln sakta kväver det vackra ljuset. Det blir kallt. Vad är det som händer?

And i'm crying all the time
I have to keep it covered up with a smile
And i'll keep on moving on for a while
But i have a broken heart **

En annan gång under en livlig forumdebatt om bestigningar i dess olika former saknades begreppet pinkpoint. En modernist som förmodligen trivdes med borrade fingerhål hytte med näven när jag påpekade att det är en pinkpoint om säkringarna är förplacerade. Detta as till sportklättrare avslutade dock sin strof med viss briljans – att pinkpoint försvann samtidigt med Think Pinkbyxan ***

Är det dags att rita om världskartan ännu en gång?

* En lätt frisering av ordväxlingen. Flash var det aldrig tal om! Det handlar om att inte behöva ställa sig sist i kön av väntade sendare om etableringen var tafflig eller om det var frågan om SSID. Detta är endast en liten dystopisk tanke. Håll tummarna!
** Broken heart av Spiritualized, som spelar på trägårn 3 nov. Vi ses där.
*** Think Pink finns. Märket har åldrats illa och backas nu upp av soft-porn muzak i Italien.


Och en annan sak:

Henrik: Angående diskussion om att det var bättre förr. Det är svårt att se om du verkligen använde fotöglorna på dina Ron Hills eller inte då du har strumpor på dig. Hyffsad töntstämpel annars. Ett specialscript gör att bilden endast syns när du tittar.


Evinrude aka Duoprop, 5 på Hönö


14 september 2008

Sessions på Rivö

Nytt och gammalt på Rivö! Men egentligen spelar det ingen roll då Rivö är ett äventyrsområde utan vare sig namn, grader eller topos. Så var det sagt en gång och så kommer det att vara tills någon ritar topos och dokumenterar. Har du lust så kör på! Hör med oss bara så att vi kan rätta namnen och graderna på det du hittar.

1 Överfarten är fortfarande en fest i bottenlös lera. 2 Jonna njuter superfriktion på pumpiga högerlinjen. 3 Gäggamoja gör fötter lena.

1 Jonna på Slabben vi såg förra gången. 2 Lina på Slabben... 3 Olio dödscrimpar på Den med dynon på slutet.

Henke drämde till med en lyckad bestigning av Branta sprickan (läs: fa på Tore Line). Linjen såg vid ankomsten lika hård, eventuellt stenhård ut som jag mindes från förra gången (midsommar -05). Då var det hundra grader varmt och storhelgens obligatoriska attribut genererade maklighet, några sköna slabbar och ett par dopp . Nu var vädret fint och sticket gott nog. Och gröt i magen. Succe!



12 september 2008

Urtoppningsglädje


I september månad brukar sendarna gnugga sig i ögonen och vakna till. Hösten är här och sticket är på uppåtgående. Mängder att längta till och mängder med möjligheter - för sommarträningen med skoningslösa campuspass och 150 kg bänkpress lär ju ge utdelning deluxe! Men det kom av sig en smula:

Vackra fragment av soliga semestertider
Kortbyxor och längtan till dopp

Lina crimpiga Estetica 6c glider
Spritter av glädje på dess topp

Höststicket kan vänta ett tag
Det är nu värmen uppskattas

Vi vill ha brittsommar varje dag!
Regn och blöta kan gärna fattas!

-----
Om du tänk tanken. Tack tack men jag säger nej till poetry-slam -09.

06 september 2008

Ulorna

Mackan promenerar försiktigt längs Brofjordens stränder.


04 september 2008

Lifestyle har gjort sitt

Sendit håller med BRUNO. Lifestyle håller inte längre. Tiden går (framåt).

Efter att helt utan tanke på eventuella påföljder avverkat en skål glass med banan och hackad chocolate noir till kvällsmat sitter jag gott i soffan och jäser. Jag är inte mer klättrare än att jag kan smälla i mig ett och annat från den smalaste remsan på kostcirkeln utan att drabbas modern ångest.

Finns det någon i klättersverige som likt Ben Moon i hardcorerullen Bouox 8c går in på apoteket för att väga sig varje morgon? Vill ogärna minnas att jag körde en kur vetediet upplöst i apelsinjuice för att om möjligt loosa några kg inför en FA på en tur i nedre sjuaregistret. Upp kom jag och något kg lättare var jag. Dagsformen var högst troligen en smula inbilsk.

Homegrown i mungipan och en stout i näven tillhör klassiskt sendarleverne, ävenså passerad gurka och sportdryck - allt utifrån individuella ramar, visioner, förvirring och epok. F1 legenden James Hunt hade texten ”happiness i a tight pussy” broderat på overallen enligt pålitlig kompis. F1 legenden Michael Schumacher bar sponsorspäckad skjorta.

Avslutningsvis: "The lines between personal identity and the everyday doings that signal a particular lifestyle become blurred in modern society" – Giddens 1991

…..

Notera att medan Ben nervöst flyttade vikten på vågen så sysslade Johnny D med balanslekar på lekplatsen utanför. Old-school Wildstyle lockar men är få förunnat.

02 september 2008

Gets lost in the "Sherpa Shack" gift shop.


Titeln på denna post är från www.mnteverest.nets humorsida. Om det verkligen är roligt är jag osäker på men poängen är klart munter och förtjänar vidare utveckling.

10 tecken som avslöjar att sportklippans du förlagt din semester till är ett företag:

1 Köranvisningar till sportklippan finns på din bilmonterade GPS.
2 En välkommenskylt på parkering upplyser dig om dagens evenemang.
3 Hot-Dogging bokas gärna i god tid.
4 Ditt projekt för säsongen heter McDonald’s, Langley eller Peak Performance.
5 En webkamera med tillhörande Wet´o´meter sänder 24/7.
6
Uppfyller Sportklätterstandarden för sportklätterbelysning på minimum 1000 lux.
7 Konstgräs och säkringscaddy presenteras som årets nyhet.
8 Du blir uppmanad att använda kritboll av snubben i marinblå pikéskjorta.
9 Kommer du inte upp så får du ändå 500 poäng om du löser Guldmedlemskap.
10 Exklusiva medlemserbjudanden som signerad singel av din sportklätteridol.

01 september 2008

En helg i Bohus

Ola spanar in helgens äventyr. Linjen är uppenbar, någon har målat vita prickar på väggen, Intressant klättring med storslagen exponering i övre delen. Perfekt njutbart äventyr för andreklättraren (märk att andreman är en gammal benämning på den som klättrar tvåa i ett replag. Numera brukas benämningen endast av hårda instruktörer som pratar robotspråk). Vad heter turen?

Ola på Sitta i skiten 6+, Jimmy på Ärtskidan 6 & Mackan stirrandes på Lasserisset 7+

Kolla in Walkers sida.