28 augusti 2008

Påmind

Den uthållige fransosen hör av sig och meddelar att mina favorit 5.10or blev kvar hemma hos honom efter förra sessionen. Det var för en månad sedan. Och inte har jag saknat eller behövt dom. Med andra ord så var det länge sedan det var krita mellan fingrarna där hemma vid kvällsölen. Och den sista sessionen var under kvarten innan regnet. Undrar hur formen är? Tja, den var inget vidare innan så det är lungt. Avbrott i sendandet är ett starkt ord för det är så det brukar vara.

Så varför inte dunka upp en till bild av den aktivitet som utövas för stunden i väntan på helgsticket. Ska ta mig tusan klättra lite nya grejer. Vart blir nyhet nästa vecka.

På Bergmans Fårö är det gubblongboard som gäller.

25 augusti 2008

Fritid

Gotland må ha sämsta stenen i världen för klättring, förutom möjligtvis Galgberget som har ett par turer som framkallar kalksportvibbar fast utan Volx-doft (människobajs). Stenen som har vatten på sig är bättre, speciellt med lite dyning från Baltikum. Semesteraktiviteter! Cleana väggar! Snabbt! Klättring suger!

Imorrn börjar vardagen igen.

07 augusti 2008

Vilskudd

Lule-Stefan blundar en stund på Vilskudd, Välseröd. Förutom att den är både klassisk och fin så rekommenderas en stunds fikande i närheten när klätterturister satsar allt på en nervös on-sight med repdrag från helvetet och fantastisk betabombning från andremannen som följd. Den storslagna upplevelsen går från pepp till håll käften. 3 timmar senare (lång fika för dig!) sorterar de racket under tystnad, sätter sig i bilen, kör till stugan, lagar mat och nämner nått till andra som undrar om dagen varit grym. Det första och sista dom säger varandra är godnatt. När Lule-Stefan och Vreta-Patrik kör är det avslappnat kallprat under den kvart som äventyret tar. Local knowledge och rutin. Gamla gubbar med fist-jam ärr.